Saturday, July 4, 2009

Pyöräretkellä...

Perjantaina oli ihan todellinen hellepäivä Kuopiossa, ja päätimme lähteä pienelle pyöräreissulle.

Ei muuta kun tankin täyteen ja baanalle.
Suuntasimme pyöräilijöiden suosimalla "vehmerinlenkille" eli Kuopiosta Vehmersalmelle ja sieltä Joensuuntien kautta takaisin kotiin.


Lämmintä oli niin rutkasti, että matka taittui shortseissa ja hihattomassa paidassa eli äärimmäisen harvinainen keli..ainakin Kuopion leveysasteilla..

















Takaa: Jannen pyörä, Samin pyörä ja Arin pyörä





















Pojat lautalla










Matkalla pysähdyttii Ritoniemessä kahvilla.















Sitten kun lähdettii paluumatkalle Ritoniemestä Kuopioon, homma ei enää ollutkaan niin kivaa..

Noin kyppikilometri Kuopioon päin, kuulin yht'äkkiä metallisen raapaisuääneen takaa ja ihmettelin, että mikä v..tu se oli. No, kohta kuului samanlainen ääni taas ja oli pakko pysähtyä katsomaan, mistä ääni tuli.

Ajoin pyörän pienelle levikkeelle tien sivuun ja siinä Samin kanssa alettiin ihmettelemään...ja kas kummaa, keskellä leveää rengasta törötti todella pitkä rautanaula tai kierteellinen ruuvi..Ilma tuli ulos niin, että tukka pöllysi.... Voe helevetin kuustoista, sanoin!! Miten ihmeessä tuommoinen ruuvi voi mennä vauhdissa renkaan sisään...KÄSITTÄMÄTÖNTÄ!!


No, eipä siinä auttanut paljoa alkaa ihmettelemään. Sami lähti hakemaan Vehmersalmelta renkaanpaikkaussetin ja se kun sitten pumpattiin renkaaseen, päästiin hitaasti Kuopioon parilla pysähdyksellä..





Reissu päättyi luultua paremmin kun rengas saatiin korjattua melko kätevästi, eikä tarvinnut alkaa pyörää sen kummemmin purkamaan..


Loppu hyvin kaikki hyvin siis...ja onni onnettomuudessa, että kuulin tuon metallisen äänen. Jos rengas olisi tyjentynyt vahdissa, jota oli...no 80km/h;)....olisi voinut käydä huonostikin.

Lisää kesäisiä päivityksiä myöhemmin..Stay Tuned!

-ari-





































No comments: