Sunday, November 19, 2006

The Blog is Open!!!


Tervehdys ystävät!

Jo pidemmän aikaa porukka on kysellyt blogin perään ja nyt sain vihdoin aikaiseksi avata tämän "päiväkirjan" ja avaudutaan sitten hieman tässä samalla..

Elämä on ollut melko kiireistä viimeisien kuukausien ajan..tai paremminkin, viimeisen vuoden ajan. Olen tehnyt pitkää päivää oman yritykseni eteen ja kyllä tässä voi sanoa, että yrittämisen hyödyt ja haitat ovat tulleet kyllä varsin hyvin tutuiksi..
Tällä hetkellä tilanne on se, että kaikki hommat pyörii jo vähän paremmin omalla painollaan ja olen saanut järjestettyä itselleni aikaa myös harjoitteluun. Minulla on tällä hetkellä pari työntekijää(vaimon lisäksi;), jotka jakavat työtaakkaa ja näin kerkeän sitten mm. salille.

Treenaan tällä hetkellä 4-6 treeniä viikossa ja tämän lisäksi teen noin kolme kevyttä aerobista viikon mittaan.
Mennyt kesä ja syksy oli todellakin kiireinen ja aloitin kovat treenit vasta tuossa lokakuun lopussa, kun selvittiin Lahden Expo hässäkästä. On ehkä vaikea kuvitella, mutta tuollainen yksi messuviikonloppu kuorimittaa aika paljon pientä yrittäjää.
No, jokatapauksessa nyt takana on noin 1,5 kk kovempaa treeniä uuden treenipartnerin kanssa ja homma kulkee mielestäni toivottuun suuntaan. Kondis ei ole vielä mikään sen kummoisempi mutta kuitenkin suhteellisen "tiiviissä" kunnossa olen, kun vaaka kuitenkin aamulla näyttää 130kg!

Kalorit olivat tuossa pari viikkoa sitten reiluusti yli 6000Kcal per päivä mutta sitten tein pienen pudotuksen ja tällä hetkellä syön noin tasolla 5500Kcal. Kehonkoostumusmittauksen mukaan minun normaalikulutus on jo nukkuessa reilusti yli 3000Kcal jotein ei tuo määrä siihen nähden ole kovin ihmeellinen. Proteiinia syön noin 400-500 grammaa per päivä ja tämä on ainakin juuri minulle se tärkeä osa-alue, jolla saan kasvatettua lihasmassaa.
En ole tehnyt mitään järisyttäviä muutoksia treeniin tai ruokavalioon kuluneen kahden vuoden aikana mutta jotain pientä kuitenkin. Treenaan koko ajan kovaa ja yritän keskittyä entistä tarkemmin noihin ns. huonoihin lihasryhmiin, kuten selkään. Jalkoihin(kin) tarvitaan lisää massaa ja niitä olen treenannut välillä tosi kovaa. Erityisesti haluaisin lisää "buffia" etu- ja sisäreisiin. Asia, mitä on lisätty huomattavasti, on hieronta. Olen hierottanut itseäni keskimäärin 1-2 krt joka viikko ja tämä näkyy kyllä palautumisajoissa todella konkreettisesti. Vielä kun tähän saadaan yhdisttyä riittävästi omatoimista venyttelyä, uskon, että kokoa alkaa tulemaan taas lisää. Hieronnalla on ihan sika paljon merkitystä siihen, miten koko "paletti" toimii ja suosittelen kyllä tätä jokaiselle, treenasipa kovaa tai sitten vähemmän kovaa...
Ruokailujen suhteen olen tosiaan pitänyt huolen noista protskumääristä ja ehkä aiempaan poiketen, otan proteiinia hieman suurempina annoksina kuin ennen.

Vammoista (olkapäät yms.) ja leikkauksista olen topunut nyt täydellisesti ja täytyy koputtaa puuta/päätä, ettei enää tulisi tällaisia NÄIN hidastavia vammoja, kuin mitä nämä olkapää vammat ja leikkaukset ovat olleet. Eli nyt harjoitteluni on ihan samanlaista kuin terveellä ihmisellä ja pystyn tekemään periaatteessa kaikkia liikkeitä rajoituksetta. Korjausta tuohon kuitenkin sen verran, että painoja ei käytetä läheskään niin paljoa kuin aikaisemmin.

Pysähdyin eilen työmatkallani Lahdessa ja kävin treenaamassa vähän olkapäitä ja ojentajia.
Treeni meni kutakuinkin näin:

Niskantakaa punnerrus 3 x 10
Etupunnerrus Smith-kone 2 x10
Vipunostot sivulle kp 4 x10
Vipunostot taljassa 2 x10
Vipunostot taakse rt 3 x 10
Ojentajapunn. talja 3 x 12
Triplaset ojentaja 2 x (3) x 8
Käsipainopunn. niskant. 3 x 10

Tuo triplaset tarkoittaa liike yhdistelmää, jossa valitaan kolme liikettä ko. lihasryhmälle ja ne tehdän sitten PUTKEEN 8-10 toiston sarjoina. Itse käytän tässä hyvin usein liikeitä jotka voi tehdä ristitaljassa.

Ok, tässäpä vähän höpinää näin alkajaisiksi. Yritän kirjoitella tänne niin paljon kuin vain kerkeän ja laittelen toki kuviakin välillä.

-Ari-

No comments: