Wednesday, March 28, 2007

Yhteentörmäyksiä

Nonniin, jotta Mr Godzillan dieetti ei olisi liian helppoa tai millään tapaa pitkäveteistä, täällä sitä tapahtuu:

Olin eilen lähdössä liikkeeni pihasta viemään postipaketteja postiin ja olin juuri ajanut ehkä noin kymmen metriä, kun yht'äkkiä auton keulaan tärähti. Kerkesin näkemään vain vaaleat hulmuavat hiukset ja painoin heti jarrut pohjaan. Sydän hakkasi kuin viimeistä päivää ja syöksyin ulos katsomaan mikä h--vetti se oikein oli. Toki kerkesin näkemään sen verran, että vasemmalta tuli nuori tyttö fillarilla kovaa vauhtia ja ajoi suoraan autoni keulaan. Tyttö makasi maassa ja oli aivan shokissa. Tilanne näytti alkuun itseasiassa todella pahalta mutta sitten kun kerkesin vähän tutkimaan tilannetta, minulle selvisi, että mitään vakavempaa ei sattunut.
Tyttö säikähti varmasti tosi paljon ja oli sen vuoksi poissa tolaltaan. Hän oli ilmeisesti tulossa koulusta ja ei katsonut ollenkaan kumaapaankaan suuntaan ja ...pam!
Autoon tuli pieniä kolhuja mutta ne saa aina korjattua eikä siinä mitään. Pääasia, että tytölle ei käynyt kuinkaan ja hän varmasti oppii jatkossa katsomaan paremmin ristelyksissä.

Ainut veemäinen asia episodissa, kuten yleensä kaikissa muissakin tällaisissa havereissa on se, että kun jotain sattuu, jostain helevetistä paikalle lehahtaa näitä "kyläpoliiseja" jotka näkivät kaiken ja voivat todistaa oikeudessa...tietän tarkkaan kuka teki mitä ja kuka on syyllinen.
Tähänkin tilanteeseen syöksyi useita ihmisiä ja yksi heistä, joku tähtiteiteilijän näköinen herrasmies alkoi heti syyttelemään minua, että "sinun vika, sinä ajoit liian kovaa ja nyt vaan poliisit paikalle" Kerroin kaverille, että olin jo soittanut viisi minuuttia sitten ambulanssin ja poliisit ovat tulossa. Sitten siinä oli joku nainen, joka alkoi myös voivottelemaan, että eihän tässä saa ajaa autolla ja on se kumma kun kaahaavat tuolla tavalla, voi herranen aika...
Kun tilanne tapahtui, minulla oli ehkä vauhtia noin 3-5 kilometriä tunnissa ja tytön vauhti ainakin kolme kertaa se mikä minulla.

Voin kertoa, että ei mikään mukavin tilanne kun tiedät tasan tarkkaan mitä tapahtui ja kuka teki virheen. Kannoin tytön autoni etupenkille odottamaan ampulanssia ja nämä "korpit" vaan jatkoivat ihmettelyään ja "katuoikeudenkäyntiä". Sitten kun ambulanssi tuli paikalle...ja poliisit, nämä saatanan viisaat katosivat yht'äkkiä jonnekin. Enää ei herja lentänyt ja tämä päällimmäisenä uhonnut ukko luikki häntä koipien välissä rännikujalle..Ei voi muuta sanoa, kuin että säälittävä tyyppi.
Poliisit totesivat tilanteen, samoin ambulanssimiehet, että mitää vakavaa ei ollut sattunut. Minulle pantiin heti pilli suuhun ja aloin vähän jo kyselemään, että eikö tässä pitäisi puhalluttaa tuo toinenkin osapuoli. No, alkoholilla ei ollut mitään syytä tapahtumien kulkuun. Onneton sattuma, jossa oli kuitenkin todella paljon onnea mukana.
Myöhemmin poliisit toivat minulle raportin tapahtuneesta ja kertoivat, että tyttö on ok ja hänelle on annettu huomautus(tai sakko) mutta kaikki muuten kunnossa. Onneksi!

Olen itse ollut todella monessa "pahassa tilanteessa" työskennellessäni yli 10 vuotta ravintoloissa ja olen kyllä melko hyvin perillä ensiavusta ja siitä miten tilanne hoidetaan suurempia hosumatta. Ravintoloissa tilanne oli ja on aivan sama. Aina kun jotain sattuu, näitä "lääkäreitä", "poliiseja","sairaanhoitajia" ja kaikkia muita asiantuntijoita tulee pilvin pimein selvittämään, että miten pitää toimia jne...
Yleensä nämä tyypit on juuri niitä, jotka eivät käytännössä tiedä ensiavusta, eivätkä yhtään mistään muustakaan, yhtään mitään!

Eli ihan vaan vinkiksi, jos, ette ole asianosaisia tällaisissa tilanteessa, ja tiedätte ettette voi auttaa, jatkakaa matkaa, älkääkä jääkö selvittämään ja luennoimaan..

Ari

No comments: