Sunday, May 20, 2007

Vauhtia ja vaaratilanteita Time Square:lla!!

Pro Show:n jälkeen sunnuntaina meillä oli koko päivä aikaa kierellä New York:ssa.
Eihän yhdessä päivässä kerkeä monessa paikassa käymään mutta kuitenkin jonkinlaisen pintakosketuksen kerkesin kyllä saamaan Isoon Omenaan...

Aamupäivällä kävimme mm. katsomassa WTC tornien paikkaa. Vaikka tästä terrori-iskusta alkaa olla jo seitsemän vuotta, paikalla on edelleen vain suuri rakennusmonttu, jossa tehdään pohjatöitä uudelle entistä suuremmalle rakennukselle. Paikalle oli tehty muistomerkki ja siellä oli paljon erilaista kuvamateriaalia 11. syyskuuta päivän tapahtumista. Pitkät nimilistat kertoivat järkyttävää tarinaa siitä, miten paljon paikalla olleita ihmisiä ja pelastustyötekijöitä menehtyi tuona traagisena päiväna. Kyllä se vähän hiljaiseksi veti kun näki koko alueen ja nuo kuvat..sai jonkinlaisen kuvan siitä miten valtava tuo kaksoistornirakennus on todellisuudessa ollut.

Tämän jälkee napattiin taksi ja lähdettiin kohti Time Square:a, vilkasta ostoskatua, jossa on tuhansia kauppoja, ravintoloita ja nähtävää vaikka moneksi päiväksi. Matka Time Square:lle muuttui melkoiseksi painajaiseksi kun taksia ajanut tummaihoinen kaveri päätti viedä meidät vähän normaalia nopeammin perille. Hikikarpalot nousivat otsalle kun vauhti nousi ajoittain reiluun 100 mailiin tunnissa(160km/h!!) ja liikennettä oli aivan sairaan paljon. Hirveitä jarrutuksia ja kiihdytyksiä, autolla, joka ei tosiaankaan ollut missään huippukunnossa. Tuli vaan mieleen, että minkänlainen kyyti olisi ollut jos tämän idiootti olisi saanut kunnon auton alleen. Kun tulimme perille, kaveri kertoili innoissaan, että hänen unelmanaan on joskus päästä ajamaan ralliautoa tai formulaa..voi pyhä jysäys!;)

No, onneksi ei sattunut mitään ja seuraava taksikuski oli jo vähän rauhallisempi.

Tämmöistä siis Isossa Omenassa. Mukava paikka kaiken kaikkiaan ja varmasti täytyy mennä toistekin ihan ajan kanssa tutustumaan paikkoihin, sillä nähtävää on tosi paljon.

No comments: